Uit vanochtend door Der Spiegel gepubliceerde Snowden lekken blijkt dat het inbreken van de NSA nog verder gaat dan we tot nu toe wisten...

...Vorige week bestelden een collega en ik nieuwe laptops. De levering van de laptops werd ineens uitgesteld, maar via de tracker die we eerder ontvangen hadden konden we zien dat de laptops wel degelijk verstuurd waren. Gek. Vervolgens bleven de laptops om onverklaarbare redenen drie dagen lang in Keulen staan. We maakten grappen dat de reden hiervan was dat de Chinese spyware vervangen moest worden door die van de Westerse geheime diensten.

Hoe grappig is die gedachte nog nu blijkt dat de NSA ook in de fysieke wereld man-in-the-middle aanvallen gebruikt? Uit de presentatie bleek dat de NSA hardware leveringen bij postdienstverleners onderschept (“interdiction”), de hardware infecteert, en dan de post doorstuurt. Mij is het lachen in ieder geval vergaan nu vaststaat dat deze tactieken daadwerkelijk worden toegepast. En dat is erg. Ik moet een laptop kunnen bestellen via het internet zonder enige vorm van bezorgdheid of die te vertrouwen is. Dat is vanaf vandaag niet meer het geval.

Alles bij de bron; BoF