De EP cultuurcommissie nam op 9 oktober een verslag aan dat focust op onderwijs en dat minderjarigen wil beschermen voor illegale en ongepaste inhoud. 

In haar verslag benadrukt de Italiaanse sociaaldemocraat Silvia Costa dat kinderen geïnformeerd moeten worden over de 'digitale wereld'. Het oorspronkelijke verslag van de Commissie had het ook over onderwijs, en gaf aan dat ouders en opvoeders steeds minder grip hebben op de technologische veranderingen in het leven van kinderen. 

Het Veiliger Internet Programma van de EU organiseert activiteiten voor publieke bewustmaking, en gaat de strijd aan met illegale en schadelijke inhoud op het internet. Costa vindt dat dit programma meer middelen nodig heeft omdat het nog steeds veel te eenvoudig is om online toegang te krijgen tot illegale en ongepaste inhoud. 

Costa gaf haar steun aan het wetsvoorstel van de Commissie over 'het recht om vergeten te worden', dat ingaat tegen het behoud van persoonlijke informatie op het internet. Ze vroeg de lidstaten ook om de classificatie van digitale inhoud voor minderjarigen te blijven harmoniseren.

Alles bij de bron; EP