Wie privacy belangrijk vindt kan tijdens de komende Europese verkiezingen het best op GroenLinks, Partij voor de Dieren of de Piratenpartij stemmen. De VVD, PVV, 50PLUS en het CDA hebben het minste aandacht voor privacy in hun programma's.  Dat blijkt uit een analyse van Privacy Barometer, een particulier initiatief dat zich inzet voor de privacybescherming in Nederland.

Privacy Barometer stelt dat de meeste partijen niet met hun programma's verrassen. De VVD noemt het woord privacy niet eens in het verkiezingsprogramma. Aan de andere kant profileren GroenLinks en de Piratenpartij zich duidelijk op privacygebied. Er is in hun programma's veel aandacht voor dit thema, er wordt gedetailleerd op maatregelen ingegaan en er worden creatieve maatregelen voorgesteld om de privacy van burgers te verbeteren. 

De Partij voor de Dieren gaat wat minder op de details in, maar is principieel zeer overtuigd dat de persoonlijke levenssfeer een betere bescherming verdient. Dit komt ook overeen met de situatie in de Tweede Kamer, waar de Partij voor de Dieren het meest consequent vóór de bescherming van de privacy stemt.

Alles bij de bron; Security