Voortaan krijgen niet-Europeanen die op in ons land willen verblijven een super e-ID. Die heeft naast een gewone eID-chip ook een draadloze RFID-chip. 

De huidige versie van de Belgische verblijfskaart voor niet-Europeanen is al een elektronische kaart die dezelfde contactchip bevat als onze eID. De Europese commissie vraagt nu dat België een update doorvoert. Ze wil dat deze kaarten ook gegevens opslaan op een aparte RFID chip. De verblijfsvergunning zal in de toekomst dus twee chips bevatten, de standaard chip vooraan, de RFID chip achteraan.

RFID is een technologie om vanop afstand allerlei informatie uit te lezen zonder de kaart in een lezer te steken. De Europese Commissie eist dat de biometrische gegevens contactloos afgelezen kunnen worden. Dat is een digitale foto van het gezicht en een vingerafdruk van een vinger van iedere hand.

De persoonsgegevens worden trouwens niet opgeslagen in een centrale databank. Enkel voor de aanmaak van de kaarten, worden de gegevens tot maximaal drie maanden opgeslagen.

Alles bij de bron; zdnet