Na gisteren weten we het zeker: uw telefoon wordt uw pinpas.
Apple Pay. Een betaalsysteem in de vorm van een chip, gekoppeld aan je creditcard, waar de iPhone 6 (lees hier wat die zo bijzonder maakt) in de toekomst mee kan worden uitgerust. En hiermee lijken we weer een stap dichter bij mobiel betalen te zijn – en verder af van onze pinpas.
Betalen met zo een NFC-chip is niets nieuws. In Nederland experimenteerden ING en ABN er in 2012 nog flink op los. Apple begint zijn project in Noord-Amerika, waar het bedrijf de samenwerking aanging met onder andere Visa en Mastercard. Concreet: de iPhone-gebruiker krijgt de mogelijkheid het product op zijn scherm af te rekenen, en zal na identificatie in de vorm van een vingerafdrukscan via de home button netjes hebben betaald. Onder de 22.000 bedrijven die Apple Pay in de Verenigde Staten steunen: McDonald’s, Starsbucks, Subway, Nike en Toys ‘r Us.
Alles bij de bron; HPdeTijd
Waarom we allemaal armer zullen worden van Apple Pay
...Apple CEO Tim Cook verzekerde ons tijdens de keynote dat ze privacy hoog in het vaandel dragen bij de nieuwe betaaldienst. Maar in het licht van de gelekte iCloudgegevens, stelt die belofte voorlopig weinig voor.
Critici waarschuwen tevens dat we nog minder grip zullen hebben op ons geld. Net zoals het geld gemakkelijker rolt met bank- en kredietkaarten. Met Apple Pay verdwijnen er opnieuw enkele stappen: de bankkaart uit de portefeuille halen en je pincode ingeven. Enkel je duim even op de Touch-ID houden en je hebt betaald...
...Een Deens onderzoek kwam tot de vaststelling dat studenten in het bezit van een kredietkaart veel meer geld uitgeven aan koffie of bier dan wanneer ze met cash betalen. Maar ook verkopers stellen zich anders op wanneer het merendeel elektronisch betaalt. Amy Finkelstein kwam in 2007 tot de conclusie dat de tolwegmaatschappij zo'n 20 tot 40 procent meer vroeg sinds het installeren van elektronische pinautomaten.
Alles bij de bron; HLN
Apple Watch voorkomt verrichten betalingen na diefstal
Apple heeft een maatregel tegen diefstal ingebouwd in de Apple Watch, die ervoor moet zorgen dat er geen Apple Pay-betalingen meer verricht kunnen worden als het apparaat van iemands arm wordt gehaald. De Apple Watch houdt daartoe in de gaten of er nog contact met iemands huid is.
Dat gebeurt met de sensoren aan de achterkant, schrijft Cult of Mac, dat de beveiligingsmaatregel vernam van een Apple-medewerker. Zolang een gebruiker de Apple Watch blijft dragen, hoeft hij geen pincode in te voeren tijdens het doen van betalingen. Is het apparaat echter verwijderd geweest van zijn of haar huid, dan moet er wel een pincode worden ingevoerd.
Alles bij de bron; Tweakers