De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag besloten door te gaan met de voorbereiding van de digitale euro en een app voor de digitale munt te testen.

Tijdens de volgende fase wordt het fundament voor een 'potentiële digitale euro' gelegd en providers gekozen die het platform en de onderliggende infrastructuur zullen ontwikkelen. Deze voorbereidingsfase die op 1 november begint en twee jaar duurt, zal uiteindelijk de weg banen voor een potentieel toekomstige beslissing over de uitgifte van een digitale euro, zo claimt de ECB.

De ECB claimt dat de digitale euro databescherming een prioriteit maakt. "Het Eurosysteem kan de persoonlijke data van gebruikers niet zien of betaalinformatie aan individuen koppelen. De digitale euro zal ook een cash-achtig privacyniveau voor offline betalingen bieden."

De Nederlandsche Bank (DNB) laat weten dat het samen met de ECB en andere centrale banken nu een app voor een digitale euro gaat testen.....Ondanks deze woorden stelt DNB dat het nog onzeker is of er een digitale euro komt. "Daarover beslist de politiek".

Alles bij de bron; Security