De 'Europese cloud' is een wassen neus. Via een Amerikaanse rechter of de Patriot Act hebben Amerikaanse autoriteiten toegang tot alle data, erkent Microsoft. De EC moet zich verantwoorden.  

Voor Amerikaanse bedrijven geldt dat omdat hun hoofdkantoor in de VS staat zemoeten  voldoen aan Amerikaanse vorderingen, rechterlijke uitspraken, de Patriot Act en aan de wensen van Amerikaanse geheime diensten. Het maakt daarvoor niets uit of de data in Europa staat.

Lees alles bij de bron; webwereld

Als een Europarlementariër meer wil weten over verregaande samenwerking tussen de VS en Europa rond cybercrime dan moet ze het persbericht maar lezen. “Het geachte Parlementslid stelt talrijke vragen die, ten minste gedeeltelijk, betrekking hebben op de werkzaamheden van de EU-VS werkgroep voor cyberveiligheid en cybercriminaliteit", antwoordt de Europese Commissie.

Over de EU-VS werkgroep voor cyberveiligheid en cybercriminaliteit werden de volgende persberichten openbaar gemaakt: MEMO/11/246, MEMO/10/597 en PRES/10/315."

Lees alles bij de bron; webwereld

Ook in Den Haag heerst onrust over het feit dat gevoelige data van burgers en bedrijven die in Europa is opgeslagen door bedrijven wordt overgeleverd aan Amerikaanse autoriteiten.

D66 stelt Kamervragen aan de minister van Justitie naar aanleiding van de erkenning van Microsoft dat de VS via de rechter of de Patriot Act toegang heeft tot data die in Europa wordt gehost.

Volgens D66 wordt met deze situatie feitelijk de EU-wetgeving over bescherming persoonsgegevens uitgeschakeld door 'extraterritoriale werking' van de wetgeving van de VS. De minister van Justitie moet stappen ondernemen om deze situatie te corrigeren, eist de partij.

Lees alles bij de bron; webwereld