Jongeren geven te gemakkelijk op Facebook en Google hun privacy weg omdat ze, in tegenstelling tot oudere generaties, het boek 1984, over een totalitaire maatschappij onder de controle van Big Brother, van George Orwell niet kennen. Dat zegt Noel Sharkey, professor kunstmatige intelligentie aan de Universiteit van Sheffield.

Volgens Sharkey verzamelen grote bedrijven enorme hoeveelheden privégegevens en hebben jongere generaties niet door dat dit verkeerd is. Oudere mensen die 1984 wel kennen zouden in een betere positie zijn om de toenemende aantasting van privacy tegen te gaan. "Het lijkt erop dat onze privacy geleidelijk wordt geschonden en aangetast zonder dat we het door hebben." Sharkey stelde dat hij het zeer "onprettig" vindt dat hij overal wordt gevolgd.

De professor benadrukte tijdens het Cheltenham Science Festival dat hij uit een generatie komt die 1984 heeft gelezen. "Ik denk dat we minder graag onze privacy opgeven. Maar de jongere generatie denkt er niet over na. Diensten die Google en Facebook ons geven zijn zo goed dat mensen daar graag hun privacy voor opgeven. Als je daarmee opgroeit, leer je dat prettig te vinden."

Alles bij de bron; Security