De VVD in Rotterdam wil alle buitengewoon opsporingsambtenaren in de stad voorzien van een mobiel pinapparaat, zodat opgelegde bekeuringen direct kunnen worden afgerekend.

Raadslid Pascal Lansink heeft schriftelijke vragen ingediend bij het stadsbestuur, waarin hij vraagt om de mensen die bijvoorbeeld vuil dumpen op straat direct te beboeten. “Laat ze het gelijk voelen, daarmee voorkom je ook dat boetes niet worden voldaan door wanbetalers”. 

Vorig jaar zijn 370 extra boetes uitgedeeld dan in 2016 dankzij de inzet van vijftien extra BOA’s. Lansink verwacht dat deze stijging ook met één extra BOA is te bereiken, als deze direct kan afrekenen met de overtreder.

Ook wil hij dat de BOA’s zich niet beperken tot het beboeten van mensen die afval verkeerd aanbieden. Ook mensen die hun hond op de stoep laten poepen of naar vrouwen sissen, wil hij op heterdaad laten bekeuren en afrekenen. Wie niet kan of wil betalen, zal overgedragen worden aan de politie. Wie het niet eens is met de boete, kan deze na betaling nog aanvechten.

Alles bij de bron; BeveilNieuws