De onafhankelijke rekenkamer van Dordrecht probeert maximaal inzichtelijk te maken welke banden gemeentebestuurders met organisaties hebben. Hoever gaat dat onderzoek om het openbaar bestuur doorzichtig te maken. Wanneer is er sprake van privacy en wanneer hoort openheid bij het algemeen belang en een integer besturen?

Oud-raadslid Diny Koppens geeft haar mening op haar webste:

Als ik het onderzoeksresultaat lees tot nu toe ( want de Rekenkamer is nog niet klaar), dan constateer ik niet dat de directeur van de Rekenkamer ook maar iemand beschuldigt van belangenverstrengeling. Het enige wat hij duidelijk en inzichtelijk heeft gemaakt zijn de netwerken die de bestuurders en raadsleden hebben, en welke organisaties daar in hangen...

...Geen openheid geven over gegevens van familieleden van bestuurders onder het mom van de privacy is zeker te respecteren, alleen moeten we dan wel beseffen dat we kilo’s boter op het hoofd hebben als je realiseert dat de binnenlandse veiligheidsdienst jaarlijks duizenden malen meer telefoongesprekken van Nederlanders aftapt dan in de hele Verenigde Staten, en dat ongevraagd en willekeurig, en vooral: zonder toestemming.

Lees alles bij de bron; www.dordrecht.net