Leefbaar Rotterdam en VVD vinden dat er sneller geschakeld moet kunnen worden tussen verschillende instanties. Nu is het zo dat criminelen langer vrij rondlopen dan gewenst en strikt noodzakelijk is, omdat de opsporingsdiensten hun werk niet kunnen doen. ‘’Terwijl veiligheid toch belangrijker is dan het beschermen van de privacy van een verdachte crimineel’’, aldus raadslid Coenradie van Leefbaar, die daarin van harte wordt ondersteund door de VVD.

D66 houdt ook in Rotterdam autistisch vast aan alle soorten privacybescherming en belemmert daarmee de strijd tegen criminaliteit en ondermijning. Daar komt sinds donderdag toch voorzichtig enige kentering in nu de gemeenteraad van Rotterdam heeft besloten bij het Rijk aan te dringen op wet- en regelgeving die beter past bij de werkelijkheid. De D66-obstakels moeten weg de route erheen moet in samenwerking met andere gemeenten.

Coenradies motie om een begin te maken met weggummen van het D66-autisme op dit vlak werd dan ook aangenomen. Mede dankzij de Partij van de Arbeid, die vier onverwachte stemmen aanleverde. Maar ook 50PLUS, Denk en de ChristenUnie waren het er over eens dat het niet delen van persoonsgegevens in relatie tot criminelen het opsporen bemoeilijkt.

D66 uiteraard niet evenals Volt, Partij voor de Dieren, SP en BIJ1.

Alles bij de bron; Dagblad010