Al jaren verzet staatssecretaris Fred Teeven zich tegen het bekendmaken hoeveel vorderingen er worden gedaan bij sociale media. In antwoord op Kamervragen van Arjan El Fassed stelt hij onder andere dat de veiligheid van de staat in het geding zou komen. Dit soort cijfers worden in de Verenigde Staten openbaar gemaakt, maar niet in Nederland. Hier komt de veiligheid van de staat in gevaar. Dat betekent juridisch zoveel als dat er acuut mensen om het leven kunnen komen of enorme schade aan Nederlandse belangen (of die van bondgenoten) wordt toegebracht.
Google en Twitter maken al langer zelf bekend hoeveel vorderingen er bij sociale media werden gedaan, Microsoft maakt inmiddels ook cijfers over vorderingen openbaar en deze week dan eindelijk ook Facebook.
Natuurlijk is er geen oorlog uitgebroken, zijn er geen onderzoeken mislukt, zijn er geen mensen om het leven gekomen en heeft zich geen economische ramp voltrokken. Het hele argument van Teeven is dus angst zaaien om maar niet transparant te hoeven zijn over privacyschendende maatregelen. Inmiddels is men kennelijk onder het niveau gezakt van privacyschender en a-transparante bedrijven als Facebook.
Alles bij de bron; HPdeTijd