Dat de politie gegevens van familieleden van demonstranten zou opvragen, is vreemd. Dat zegt een woordvoerder van de korpsleiding in een reactie op berichtgeving van dagblad Trouw, dat samen met onderzoeksplatform Investico en De Groene Amsterdammer inzage kreeg in persoonlijke dossiers van demonstranten.

De drie partijen hadden met medewerking van activisten inzage in de overzichten van 67 activisten uit de antiracisme- en klimaatbeweging, maar ook van coronademonstranten en antifascisten. Daaruit zou blijken dat de politie voortdurend persoonsgegevens vordert van demonstranten, zoals hun adres, burgerservicenummer en geboortedatum...

...Trouw schrijft echter dat ook data van familieleden van demonstranten worden opgevraagd. 

"Dat is gek", reageert de woordvoerder. "Er is geen reden om te kijken naar familieleden. Dus waarom dat zou gebeuren, moeten we uitzoeken. Ik kan me voorstellen dat het bijvangst is. Dat je bijvoorbeeld zoekt op een bepaalde naam en dat het dan kan zijn dat er meer mensen naar voren komen. We zoeken uit waarom dit gebeurt om onze werkwijze waar nodig aan te scherpen."

Alles bij de bron; WelingelichteKringen