Het OM heeft tegen een medewerker van de Belastingdienst drie jaar cel geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk. De man wordt verdacht van het ongeoorloofd opvragen van gegevens.

Het OM stelt dat de fiscusmedewerker tegen betaling gegevens opzocht. Omdat de bevragingen die hij had gedaan buiten zijn werkterrein lagen is hij vorig jaar juli aangehouden. Tijdens een doorzoeking van zijn woning werd 920.000 euro aan contant geld gevonden. De verdachte verklaart dat hij niet wist dat het geld in zijn woning lag, en zegt dat hij geen idee heeft hoe het geld daar terecht is gekomen.

Volgens het OM kan niet onomstotelijk bewezen worden dat hij de gegevens crimineel verhandelde, toch vindt de officier van justitie een gevangenisstraf op zijn plaats.

De Rijksrecherche kwam de man op het spoor nadat in berichten van berichtendienst Sky drie foto’s waren gedeeld, afkomstig van het computerscherm van een medewerker van de Belastingdienst. Het bleek te gaan om gegevens uit een systeem waarin te vinden is wie de eigenaar is van een bepaald kenteken, en wie de gezinsleden zijn.

Alles bij de bron; Security