De Culemborgse Courant weigert ip-adressen vrij te geven van lezers die ten tijde van de rellen in Culemborg reageerden op de site van de krant. De vordering van Justitie "gaat veel te ver".

De politie vorderde na de rellen tussen Molukkers en Marokkanen in de Culemborgse wijk Terweijde begin januari alle verkeersgegevens van de site CulemborgseCourant.nl. Hieronder bevinden zich ook de ip-adressen van gebruikers die tijdens de rellen op de site reageerden. De krant maakt bekend deze gegevens niet te overhandigen. Dit besluit is genomen in samenwerking met de provider Webpower en uitgever Koninkljke BDU. De vordering van Justitie is gericht aan de provider....

....De aanvraag is volgens Kreyns lang niet specifiek genoeg: "Justitie wil van iedereen die in die dagen de site heeft gelezen het ip-adres hebben. In mijn ogen gaat dat veel te ver." Volgens Kreyns gaat de vordering van Justitie ook in tegen de verduidelijking van de wet zoal besproken werd na bezwaren van het CDA in de Eerste Kamer. De partij was bang voor een soort juridisch sleepnet waarin Justitie zo breed mogelijk probeert in te zetten in de hoop dat er iets in blijft hangen.

Lees verder bij de bron; www.webwereld.nl