De Nederlandse Spoorwegen (NS) test of de OV-chipkaart geschikt is als betaalpas. Tijdens de proef kunnen vijfhonderd medewerkers van TLS, het bedrijf achter de OV-chipkaart, betalen bij de Kiosk, Burger King, Smullers en de Broodjeszaak op station Amersfoort. Met de proef, die nog loopt tot april, testen NS en TLS of de OV-chipkaart dienst kan doen als betaalkaart. Als de proef positief verloopt, dan wordt het in de toekomst waarschijnlijk mogelijk om de kaart te gebruiken als betaalmiddel.

SP-kamerlid Paulus Jansen stelt dat de OV-chipkaart niet als betaalmiddel gebruikt mag worden omdat de Nederlandsche Bank alleen toestemming heeft gegeven om het pasje in het openbaar vervoer te gebruiken. Alle bedrijven die een pas hebben die ook bij andere bedrijven kan worden ingezet moeten toestemming hebben van DNB en die toestemming is voor de OV-chipkaart nooit gegeven. Volgens Jansen dreigde daardoor het hele project vast te lopen.

Uiteindelijk maakte de Nederlandsche Bank daarom een uitzondering en mocht de pas alleen in het openbaar vervoer gebruikt worden. Volgens de SP gebeurde dit omdat de OV-chipkaart kampt met een gebrekkige beveiliging. Gebruikers kunnen de gegevens op de kaart namelijk eenvoudig uitlezen of zelfs aanpassen.

Lees alles bij de bron; webwereld


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha