Later dit jaar verschijnt er een apparaat op de markt waarmee het hacken van de OV-chipkaart en andere producten met RFID stukken eenvoudiger wordt. De Guardian is volgens Rieback geboren uit pure noodzaak. "De wereld heeft nog geen tools of methodologieën voor het testen van de beveiliging van RFID-systemen", zo laat ze weten.

Rieback beseft dat ze straks een hackingtool op de markt zet, waarmee het aanvallen van RFID-systemen stukken eenvoudiger wordt. "Dit zal dingen veranderen, omdat de industrie niet langer zaken kan ontkennen, aangezien de technologie nu op de straat ligt. Het dwingt ze om de problemen aan te pakken, wat uiteindelijk de industrie veiliger maakt en foute implementaties voorkomt."

Lees alles bij de bron; security.nl 

Update 18/10

Trans Link Systems (TLS) laat in een reactie het volgende weten: "Vanaf de start van het project van de OV-chipkaart in Nederland hebben TLS en de OV-bedrijven beveiligingsmaatregelen getroffen in meerdere lagen van het OV-chipkaartsysteem. Daarnaast is beveiliging en het voorblijven van 'hackers' een continu proces bij TLS. Een 100% beveiliging is niet te garanderen, daarom zijn we continu bezig hackers een stap voor te blijven. In de backoffice zijn diverse fraude detectie mechanismen geïmplementeerd, waardoor manipulatie van een OV-chipkaart kan worden gedetecteerd en een kaart kan worden geblokkeerd. Ook kan TLS hiervan aangifte doen, want het manipuleren van OV-chipkaarten is strafbaar."


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha