Translink, het bedrijf verantwoordelijk voor de verwerking van de ov-chipkaart, heeft in 2014 2,1 miljard transacties, zoals inchecken, uitchecken en opladen, verwerkt. Dit is een stijging van ongeveer 13 procent ten opzichte van 2013.

Van de ongeveer 21,9 miljoen geproduceerde kaarten zijn er 14,6 miljoen actief . De overige 7 miljoen zijn kwijtgeraakt of verlopen, maakt het bedrijf Translink vrijdag bekend. Wie zijn of haar ov-chipkaart verloren heeft, kan via de website ov-chipkaart.nl een nieuwe aanvragen.  Dat kost 11 euro. Het saldo op de verloren chipkaart kan worden teruggestort naar de bankrekening.

Alles bij de bron; NU

Update;

Slechts een op de vijf actieve OV-chipkaarten wordt wekelijks gebruikt om te reizen in het openbaar vervoer. Dat zijn ongeveer drie miljoen kaarten, zo laat een woordvoerder van het bedrijf achter de kaarten vandaag weten. De overige kaarten worden minder vaak gebruikt, liggen thuis te verstoffen of moeten nog worden gekocht (Ook de kaarten die bijvoorbeeld nog in de automaat op het station zitten, staan overigens te boek als actief, dus van een aantal kaarten is het logisch dat ze niet regelmatig worden gebruikt).

Van de actieve kaarten staan 7,9 miljoen stuks op naam van de reiziger die ze gebruikt, terwijl met het overige deel anoniem wordt gereisd.

Alles bij de bron; NRC


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha