Het vermelden van het Burgerservicenummer (BSN) op het paspoort en andere reisdocumenten brengt geen grotere risico’s met zich mee dan het vermelden van de andere persoonsgegevens op het document, zo laat minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie op Kamervragen van de PvdA weten. Aanleiding is een artikel over een man die op vakantie naar Turkije ging en daar zijn paspoort afgaf en een dag liet liggen. Een half jaar later werd de man het slachtoffer van identiteitsfraude.

De minister stelt verder dat het onleesbaar maken van het BSN op een kopie van het paspoort ervoor zorgt dat de beschikbare gegevens minder gevoelig voor fraude worden. Daarnaast kan de burger volgens Van der Steur ook andere gegevens onleesbaar maken wanneer deze niet noodzakelijk zijn voor het doel waarvoor de gegevens van een reisdocument worden gebruikt. "Identiteitsfraude kan voorkomen worden door zorgvuldig te handelen waar een combinatie van gegevens afkomstig van het reisdocument en andere bronnen wordt gebruikt", aldus de minister.

Hij stelt dat het als borg afgeven van een reisdocument in elk geval moet worden voorkomen. De minister geeft aan dat erover dit onderwerp binnenkort een gesprek zal plaatsvinden met de ANWB en brancheorganisaties in de horeca- en recreatiesector. 

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha