Unibet start vanaf juni 2016 met het verifiëren van de registraties van zijn gebruikers op basis van hun identiteitskaart. De gokwebsite wil zo als "Belgische marktleider het voorbeeld geven, met als doelstelling het Belgische kansspelbeleid en de bescherming van de online consument te verbeteren", zegt Ewout Keuleers van Unibet. 

"Correcte identificatie van spelers is onze grootste wens" en "een kwestie van gezond verstand", zegt Etienne Marique, voorzitter van de Kansspelcommissie. Hij is dan ook blij dat er met de invoering van het systeem door Unibet eindelijk vooruitgang wordt geboekt.

Marique betreurt echter dat de verificatie via eID niet vanuit de overheid opgelegd wordt. Unibet is voorlopig nu de enige gokwebsite die het systeem zal gebruiken. "...., terwijl de staat had kunnen zorgen voor een coherente maatregel", zegt hij. Bovendien ziet hij een probleem bij het bewaren van de gegevens, die nu in handen komen van buitenlandse privébedrijven. "De staat geeft op dat vlak haar soevereiniteit af", vindt Marique.

Alles bij de bron; deRedactieAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha