45PNBANNER22
Gefaciliteerd door Burgerrechtenvereniging Vrijbit

Krijgen we referendum over tapwet? Nu al 60.000 handtekeningen

De mensen die willen dat er een referendum komt over de nieuwe tapwet hebben inmiddels meer dan 60.000 handtekeningen binnengehaald. Om de raadgevende volksraadpleging te kunnen afdwingen, moeten voor 16 oktober zeker 300.000 mensen hebben getekend.

Wilt jij ook een referendum over de Sleepwet? Teken dan hier.

Alles bij de bron: AD


 

Tweede Kamer wil digitale communicatie in briefgeheim opnemen

Een groot deel van de Tweede Kamer is voorstander van een grondwetswijziging, waardoor het briefgeheim ook gaat gelden voor digitale communicatie. Het gaat hier om e-mail, maar bijvoorbeeld ook om WhatsApp-berichten.  Sinds 2014 is de politiek bezig met een mogelijke verandering van de grondwet en woensdag werd hierover door de Tweede Kamer gedebatteerd. 

Kees Verhoeven van D66 vindt wel dat het briefgeheim geschonden mag worden als dat noodzakelijk is voor de nationale veiligheid. Maar dan alleen als er geen alternatieve methodes meer zijn om aan bepaalde informatie te komen. Een rechter neemt daarover het uiteindelijke besluit. Demissionair minister Plasterk vindt dat geen goed idee, als dat vertraging oplevert waardoor de veiligheid in het geding komt.

Alles bij de bron; BeveilNieuws [Thnx-2-Luc]