45PNBANNER22
Gefaciliteerd door Burgerrechtenvereniging Vrijbit

Krijgen we referendum over tapwet? Nu al 60.000 handtekeningen

De mensen die willen dat er een referendum komt over de nieuwe tapwet hebben inmiddels meer dan 60.000 handtekeningen binnengehaald. Om de raadgevende volksraadpleging te kunnen afdwingen, moeten voor 16 oktober zeker 300.000 mensen hebben getekend.

Wilt jij ook een referendum over de Sleepwet? Teken dan hier.

Alles bij de bron: AD


 

Vlaming volgt huiszoeking live vanuit Thailand

Een man uit het West-Vlaamse Geluwe ontdekte gisteren vanuit Thailand dat speurders zijn huis binnenvielen. Wilfried H., een voormalige computerspecialist die met vakantie is in het Aziatische land, kan vanop afstand de beelden van zijn bewakingscamera's bekijken.

Toen hij dat gisteren toevallig deed, wist hij niet wat hij zag: een leger politiemensen stroomde toe en keerde zijn woning helemaal binnenstebuiten. Ze zochten ook in zijn hangar en pompten een vijver leeg in een nabijgelegen bosje.

De huiszoeking kadert in een moordonderzoek. Eind december werd op twee kilometer van zijn huis een jonge Aziatische vrouw gevonden in een sloot.  "Ik heb daar niets mee te maken", zegt H.. "Dit komt toch niet doordat ik een Thaise vriendin heb?" Het parket maakte na afloop bekend dat de huiszoeking geen doorbraak heeft opgeleverd. 

Alles bij de bron; HLN