Maart  2017 startte onderzoeksburo Jansen & Janssen de actie; ‘Voorkom vernietiging van de inlichtingenarchieven’. https://voorkomvernietiging.nl/ 

DOEL

Doel is om te voorkomen dat door de voorgenomen vernietiging van de immense archieven van de Nederlandse inlichtingendiensten definitief historische informatie verloren gaat.

WAAROM?

Informatie over de betrokkenheid van de inlichtingendiensten bij allerlei sociaal maatschappelijke, culturele en politieke en andere gebeurtenissen in binnen- en buitenland dient behouden te blijven als bron voor kennis over de betrokkenheid van de inlichtingendiensten bij allerlei sociaal maatschappelijke, culturele en politieke en andere gebeurtenissen in binnen- en buitenland. Dat is in het belang is van de veiligheid en democratische controle op de diensten omdat kennis over het verleden van essentieel belang is voor kennis over het handelen in het heden en de activiteiten in de toekomst.

HOE WERKT DE ACTIE ?

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk delen van het archief worden gered van de brandstapel door ze op te vragen. Iedereen kan een of meerdere onderwerpen kiezen die men als dossier opvraagt om delen van het archief veilig te stellen.

Buro Jansen & Janssen publiceert een lijst over wat u kunt opvragen Zie https://voorkomvernietiging.nl/onderwerpen/ tevens stellen zij voorbeeldbrieven en adresgegevens van de diensten beschikbaar en bieden ze aan indien gewenst de officiële opvraag brieven op te stellen met onderwerpen naar keuze en indien de gevraagde gegevens niet worden verstrekt de bezwaar, beroep en hoger beroep procedures hiertegen te begeleiden. Alles wat zij daarvoor nodig hebben is uw handtekening en adres en uw medewerking om de aanvraag die u per mail kan krijgen toegestuurd zelf uit te printen en voorzien van een handtekening per papierpost te versturen.

Informatie over de procedure kunt u lezen via het stappenplan https://voorkomvernietiging.nl/hoe-gaat-het-in-zijn-werk/

Contactgegevens: Buro Jansen & Janssen, Postbus 10591- 1001 EN Amsterdam
tel: 020 6123202 / 06 34339533 – e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.