Gemeente Apeldoorn blundert met het versturen van mails naar zorginstellingen. Zorginstanties die betaald worden vanuit de Zorg in Natura krijgen mails van de gemeente Apeldoorn over hun cliënten via hun persoonlijke mailadressen, in plaats van het daarvoor bedoelde, beveiligde Cryptshare.

Apeldoorn Direct is in het bezit van een mail met daarin BSN-nummers van cliënten. Die informatie is verstuurd naar een onbeschermd mailadres van één van de zorginstellingen. De instelling, die anoniem wil blijven, zegt dat deze mail één van velen is. Volgens de organisatie komt het door het gebrekkig werkende Cryptshare dat communicatie ,,makkelijker en sneller te versturen is via persoonlijke mails.”

Volgens de gemeente Apeldoorn is het niet de bedoeling dat gevoelige, persoonlijke informatie buiten het beveiligde Cryptshare verspreid wordt. ,,Dit betekent dat alle betrokkenen zich erg bewust moeten zijn van de privacyregels en daar zijn wij ook steeds over in gesprek om dit bewustzijn te vergroten”, laat de afdeling Voorlichting van de gemeente in een reactie weten. 

Bron; A'doornDirect