Zwemmer Pieter Timmers reageert geschokt, nadat op zijn naam valse energiecontracten werden afgesloten. Drie terroristen die betrokken zijn bij de aanslagen van 22 maart, zouden zijn identiteit gestolen hebben.

De drie terroristen die zich voor de aanslagen van 22 maart verschuilden in een safehouse in Schaarbeek, sloten op 13 februari een contract af bij energieleverancier Lampiris, en deden dat op naam van topzwemmer Pieter Timmers. Dat bleek eerder al uit de reconstructie die De Standaard vandaag gepubliceerd heeft op basis van documenten op de computers van de terroristen.

Timmers' echtgenote Elle De Leeuw reageerde verbaasd op Twitter. "Na wekenlang contact opnemen (met Lampiris, red.) weten we - via de media nota bene - waarom we deurwaarders wegens niet-betaalde rekeningen achter ons aan kregen. Hallucinant." 

"En dat terwijl wij nooit klant geweest zijn bij Lampiris en nooit facturen of andere herinneringen hadden gekregen op ons adres in Antwerpen", zegt De Leeuw. "We moesten vervolgens aantonen dat we nooit in Brussel hadden gewoond. Zij gingen ervan uit dat het om een tweede adres ging of dat we intussen verhuisd waren."

"Gelukkig werd vrij snel duidelijk dat wij hier niets mee te maken hadden, maar dat heeft ons wel al heel wat papier- en telefoonwerk gekost. Ze konden toen bevestigen dat inderdaad iemand Pieters naam en geboortedatum had gebruikt om een contract af te sluiten. Lampiris mocht niet zeggen of ook andere identiteitsgegevens gebruikt zijn. Ze lieten weten dat intern een onderzoek was opgestart, maar daar hebben we nog altijd niets van vernomen, tot we de krant lazen."

Lampiris had zelf de politie niet bij het onderzoek betrokken, hoewel uit het stuk in De Standaard blijkt dat de politie wel op de hoogte was van deze fraude. "En daar schrikken we van", aldus De Leeuw.

Alles bij de bron; deRedactie