De maker van de slimme vibrator We-Vibe Rave gaat schikken in de rechtszaak over privacyschending die werd aangespannen door een vrouw in Chicago. De vrouw klaagde Standard Innovation in september aan omdat de We-Vibe gevoelige gegevens over het gebruik doorstuurt naar het bedrijf.

De vibrator stuurt gegevens zoals de trilstand en de temperatuur zonder toestemming van de gebruiker door via de app waarmee het apparaat kan worden bediend en waarmee kan worden gechat met een partner. Het bedrijf bood daarvoor excuses aan, heeft het privacybeleid aangepast en benadrukte dat er geen gegevens in verkeerde handen zijn gevallen. Nu heeft het ook een overeenstemming bereikt met de vrouw zo blijkt uit rechtbankdocumenten. Een collectieve rechtszaak tegen het bedrijf is daarmee van de baan.

Het is niet de eerste keer dat de We-Vibe in opspraak is. In augustus toonden hackers op de conferentie Def Con al dat een ander We-Vibe-model op onveilige wijze communiceert met de app. De hackers merkten toen ook al op dat de temperatuur van de We-Vibe elke minuut worden gestuurd en ook elke keer dat de vibratie-intensiteit wordt aangepast.

Alles bij de brrron; NU