Nadat WhatsApp in 2014 werd overgenomen door Facebook vreesde iedereen voor reclame in de chat-app om het enorme overname-bedrag terug te verdienen. WhatsApp CEO Jan Koum beloofde dat er niets zou veranderen, maar tweeënhalf jaar later blijkt 'niets' een rekbaar begrip geworden. Je informatie wordt met Facebook gedeeld voor commerciële doeleinden. Hieronder lees je een uitleg hoe je dit delen van informatie met Facebook kunt uitzetten (althans het gebruik ervan)...

...Tegen deze 'marketing-berichten' kun je waarschijnlijk niet zoveel doen als je WhatsApp in de toekomst voor communicatie met bedrijven gaat gebruiken. Het delen van informatie met Facebook kun je wel uitzetten.


1. Deel mijn WhatsApp-accountinformatie met Facebook uitzetten
Je kunt het gebruik van de gedeelde informatie met Facebook blokkeren door bij het accepteren van de nieuwe privacy-voorwaarden van WhatsApp goed op te letten en de schakelaar uit te zetten. Achteraf kun je dit ook nog doen (zie 2).

a. Klik onderaan op Lees meer (en niet direct Akkoord)

b. Zet de schakelaar in iOS uit en in Android haal je het vinkje weg

c. Klik na het uitzetten op Akkoord

2. Zet Deel mijn accountinformatie uit nadat je al Akkoord had geklikt

Als je al gedachteloos op Akkoord had geklikt bij de nieuwe privacy-voorwaarden dan kun je ze tot dertig dagen na accepteren nog wijzigen.

Open WhatsApp en ga naar Instellingen | Account en zet de schakelaar uit bij Deel mijn accountinformatie.

Nu wordt de accountinformatie niet door Facebook gebruikt voor 'relevantere advertenties' en 'betere vriendverzoeken'. Als je geen bezwaar hebt tegen dit delen van gegevens en bovengenoemde zaken juist prettig vindt, hoef je niks te doen natuurlijk.

Alles bij de bron; Gratissoftware [Thnx-2-Luc]