HP heeft een 'privacyscherm' gemaakt voor tn-panelen op laptops. Op laptops waar het privacyscherm op zit, kunnen gebruikers dit op elk moment activeren door de toestcombinatie Fn F2 in te drukken.

Vervolgens treedt Sure View in werking, waarbij onder een kleine hoek het scherm vrijwel donker is en onder een grotere hoek helemaal niet meer te zien is. Onder een hoek is 95 procent van het licht van het scherm weg, claimt HP. De optie, die als 75 dollar kostende add-on op diverse modellen te verkrijgen zal zijn, zorgt ervoor dat behalve de gebruiker zelf andere mensen niet langer kunnen meelezen op het scherm, iets dat bijvoorbeeld van pas moet komen als zakelijke gebruikers bedrijfsgeheimen bekijken op openbare plekken. Nu kunnen gebruikers dat alleen doen door een filter op het scherm te plakken die deze functie vervult.

 Naast de meerprijs is het scherm minder fel als Sure View uitstaat en een stuk minder fel als de functie aan staat. Bovendien werkt het alleen op tn-panelen, die gelden als inferieur aan de ips-lcd's die vaak op duurdere laptops te vinden zijn. HP wil Sure View ook laten werken op ips-schermen, maar zover is het nog niet.

Alles bij de bron; Tweakers